8 sfaturi pentru ca vopseaua să dureze mai mult pe păr

Colorarea părului este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să facă o schimbare radicală a aspectului lor. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este grozav în timpul zilei, în timp părul colorat poate deveni o provocare. Acest lucru se datorează faptului că una dintre principalele plângeri ale celor care își colorează părul este că vopseaua se decolorează prea repede și trebuie să se retușeze mai des. Dar, astăzi vă vom ajuta să împiedicați acest lucru și să faceți vopseaua să dureze mai mult pe păr.

După cum știm, fiecare păr are nevoie de îngrijire, dar în cazul firelor colorate, această îngrijire este și mai importantă, atât pentru a menține părul puternic și sănătos, cât și pentru colorare. Deci, nu este ca și cum vopseaua va dura pentru totdeauna, nu, tot părul colorat se va estompa. Diferența este că, cu aceste trucuri, va dura mai mult să se estompeze, ceea ce este visul tuturor celor care își vopsesc părul.

Și sunt trucuri simple, cum ar fi evitarea spălării părului zilnic, utilizarea produselor pentru părul vopsit, utilizarea protecției împotriva soarelui, printre alte îngrijiri care vor face ca vopseaua să dureze mai mult în păr. În continuare vom verifica toate sfaturile care vor schimba modul în care aveți grijă de părul vopsit.

7 sfaturi pentru ca vopseaua să dureze mai mult pe păr
Da, unele îngrijiri simple pot preveni decolorarea și pot face vopseaua să dureze mai mult pe păr, împiedicându-l să-și piardă intensitatea prea repede. Prin urmare, urmând aceste sfaturi, veți avea un interval mai lung între o colorare și alta.

1. Îngrijire înainte de colorare
Înainte de a face orice procedură chimică pe păr, fie că este vorba de îndreptare sau vopsire, este foarte important să evaluați starea de sănătate a părului. Pentru a ști dacă firele sunt puternice și sănătoase pentru a primi chimia. În cazul tincturii, acest lucru ajută și la evitarea decolorării. Prin urmare, sfatul este să faceți un tratament de reconstrucție în timpul procedurii de colorare.

2. Evitați să vă spălați părul în fiecare zi
Deci, dacă aveți obiceiul de a vă spăla firele zilnic, ar trebui să regândiți acest lucru dacă aveți părul colorat. Doar pentru că cu cât sunt mai multe spălări, cu atât se va estompa mai repede, mai ales datorită utilizării frecvente a șamponului, care poate uza pigmentul. În plus, apa fierbinte dăunează și firului și accelerează decolorarea.

Prin urmare, idealul este să vă spălați părul la fiecare două zile sau cel mult o dată la două zile, pe lângă utilizarea apei reci sau calde, evitând apa prea fierbinte pentru a spăla firele.

3. Utilizați produse proprii pentru părul vopsit
Acest sfat este esențial pentru ca vopseaua să dureze mai mult pe păr. Acest lucru se datorează faptului că șampoanele și balsamurile obișnuite de cele mai multe ori nu au active care ajută la menținerea culorii. Dimpotrivă, ele sunt adesea abrazive, accelerând decolorarea.

Prin urmare, dacă aveți părul vopsit, idealul este să căutați linii și produse pentru părul vopsit și colorat. Aceste produse au formule care au scopul de a proteja pigmentul și culoarea părului, pe lângă faptul că au agenți antioxidanți și filtru UV.

4. Băi strălucitoare
Acest sfat este foarte bun și avantajos, deoarece pe lângă prevenirea decolorării, oferă și o strălucire părului care este și mai frumos și mai strălucitor. În acest fel, pentru a face o baie strălucitoare, trebuie doar să amestecați un toner de culoarea părului, cu o mică mască albă hidratantă. Apoi, aplicați doar pe păr și lăsați-l să acționeze câteva minute, ca o mască și apoi clătiți.

5. Hidratare
Adevărul este că vopseaua ajunge să atace firele, acest lucru este inevitabil. Acest lucru se întâmplă deoarece substanțele chimice ajung să elimine unele substanțe nutritive fundamentale din fibra de păr. Prin urmare, este obișnuit ca părul să pară uscat și plictisitor.

Deci, pentru a evita acest lucru, cea mai bună soluție este să faceți o hidratare profundă a părului cel puțin o dată pe săptămână. În acest fel, pe lângă faptul că le lasă hidratate, frumoase și sănătoase, ajută și la prevenirea decolorării vopselei.

6. Folosiți protecție solară
La fel ca pielea, care suferă de daunele cauzate de soare, la fel este și părul, în special cel vopsit. Explicația pentru aceasta este că razele UV sunt capabile să ajungă la partea interioară a firului, ceea ce accelerează oxidarea pigmentului de culoare și are ca rezultat decolorarea și chiar colorarea părului.

Prin urmare, pentru a preveni acest lucru, idealul este să folosiți produse cu protecție UV, cum ar fi creme de coafat sau leave-in. Deci, la fel ca protecția solară a pielii, nu uitați să aplicați produsul pe păr de fiecare dată când ieșiți la soare.

7. Tonifiere
Tonerele sunt cei mai buni prieteni ai celor care au vopsit părul. Deci, ori de câte ori observați că firele capătă un aspect decolorat, investiți într-un toner. Acest mic produs este excelent pentru a reda culoarea firelor fără a le deteriora.

8. Nu exagerați cu utilizarea uscătorului de păr și a fierului plat
Și nu în ultimul rând, evitați utilizarea excesivă a instrumentelor termice. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă faptul că lasă cuticulele fragile, uscătorul și fierul plat potențează și pierderea pigmenților, accelerând decolorarea. Prin urmare, cel mai indicat lucru este să evitați aceste instrumente sau, dacă nu este posibil, cel puțin folosiți mai rar și folosiți întotdeauna un protector termic înainte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.