Relactare: cum este tehnica de a reveni la alăptare?

Relactarea este o tehnică utilizată în cazul în care mamele nu pot alăpta copilul, fie din cauza lipsei de lapte matern, fie chiar și atunci când copilul nu poate suge laptele matern. Prin urmare, relactarea este esențială pentru a hrăni bebelușul, atunci când nu este posibil să o faceți în mod natural.

Apoi, bebelușului i se administrează lapte matern, de origine animală sau formulă printr-o sondă, folosind un kit de relactare. Măsura este esențială pentru multe femei care nu pot produce lapte sau care nu au suficient lapte sau când bebelușul nu poate alăpta singur. În plus, relactarea poate fi utilă și pentru mamele adoptive pentru a avea momentul alăptării cu copilul.

Oricum, în continuare vom înțelege mai bine ce este relactarea și cum funcționează.

Ce este relactarea și pentru ce este?
Deci, așa cum am văzut mai sus, relactarea este o măsură folosită pentru a hrăni un bebeluș atunci când alăptarea nu se poate face altfel. În plus, tehnica este folosită și pentru a stimula producția de lapte matern sau pentru a completa dieta bebelușului.

Există mai mulți factori care pot face imposibilă o femeie să-și alăpteze copilul în mod natural. De exemplu, atunci când nu există producție de lapte, sau chiar are, dar nu suficient pentru copil. Sau din motive de sănătate, mama a trebuit să întrerupă alăptarea, pentru utilizarea medicamentelor. Atunci când bebelușul, în special în cazurile de copii prematuri, nu poate încă să sugă laptele din sânul mamei.

În plus, relactarea poate fi utilă și atunci când bebelușul a încetat să alăpteze o perioadă, cum este cazul bebelușilor prematuri care nu au început alăptarea după naștere și chiar și pentru mamele adoptive care nu au gestat copilul și, prin urmare, nu au producție de lapte.

Cum funcționează?
Când vine vorba de relație, pare a fi un proces foarte complex. Dar nu, este de fapt mai simplu decât ai putea crede.

Pentru a face relactarea, o sondă este atașată la o oală care conține lapte, care în mod ideal ar trebui să fie maternă, care este singura hrană care ar trebui administrată bebelușului până la cele 6 luni de viață. Cu toate acestea, atunci când nu este posibil să se exprime laptele matern, este posibil să se utilizeze o formulă indicată de medicul pediatru.

Prin urmare, sonda este plasată în sânul mamei, aproape de mamelon și are o paie, astfel încât bebelușul să suge ambele simultan. Astfel, pe măsură ce bebelușul suge paiul și sânul mamei, această acțiune stimulează producția de lapte matern.

Când să faci?
Relactarea trebuie respectată mai ales atunci când o femeie nu este în măsură să-și alăpteze copilul în mod natural. Sau la recomandarea unui medic, atunci când alăptarea trebuie suplimentată sau când bebelușul nu este capabil să alăpteze cantitatea necesară.

De asemenea, este indicat atunci când mama nu are lapte sau nu a putut alăpta din cauza consumului de medicamente care perturbă lactația. În plus, poate fi utilizat în cazul mamelor nou-născuților adoptați, care doresc să stimuleze producția de lapte.

În cazul bebelușilor prematuri, poate fi necesară și relactarea, din cauza faptului că cel mic nu poate suge lapte sau are o afecțiune care îl împiedică să facă un astfel de efort. Exemple în acest sens sunt bebelușii cu sindrom Down sau care au boli neurologice. Sau, în caz de cântărire scăzută sau respingere a sânului.

Cât durează relactarea?
Nu există o oră stabilită, deci nu este ca și cum ai avea o perioadă minimă sau maximă pentru a face relactare. Acest lucru va depinde de mai mulți factori și variază de la caz la caz. În timp ce mama copilului trebuie să adere la tehnică.

Cu toate acestea, deși procedura nu are contraindicații, este esențial să existe o urmărire profesională adecvată, care să poată ghida mama în modul corect de a face relactarea și timpul necesar în cazul ei.

Diferențele dintre relactare și translactare
De fapt, relactarea și translactarea sunt practic același lucru, diferența este tipul de aliment utilizat în fiecare tehnică.

În translactație, sonda este utilizată pentru ca bebelușul să poată alăpta din sânul mamei, dar cu ajutorul sondei, așa cum se întâmplă în relactare. Diferența este că în relactare se poate folosi laptele matern cu adăugarea de formule pentru a suplimenta hrănirea, în timp ce translactarea este utilizată numai laptele matern atunci când copilul nu poate suge lapte direct de la sânul mamei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.